Misdaad-Nieuws.nl
Dagelijks het laatste misdaad nieuws!

Zenuwachtige man gepakt met kilo´s speed en bundels contant geld 

(9 januari, 2020)

(Foto: Politie Landelijke Eenheid)
De politie heeft woensdagavond op de A16 bij Breda een 22-jarige man uit het Belgische Beloeil aangehouden voor het bezit van 4,3 kilo amfetamine (speed) en bijna 6.300 euro aan contant geld. De drugs en het geld waren verstopt op verschillende plaatsen in zijn auto. De man werd rond 21:00 uur staande gehouden op de A16 omdat hij de maximum snelheid ruimschoots overschreed. Tijdens de staande houding viel het de agenten op dat de man erg zenuwachtig was en dat het zweet van zijn voorhoofd liep. Bij een hier op volgende controle van het voertuig werd in de laadruimte van de Belg zijn bestelbus een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. Vervolgens werden in een zekeringskastje en in een jas nog twee bundels briefgeld aangetroffen. 

Na zijn aanhouding voor witwassen en een verdere controle van het voertuig werden in een subwoofer nog vier zakken speed pasta ontdekt. In totaal bleek het om 4,3 kilo te gaan. 

De auto, de drugs en het geld zijn in beslag genomen.


Coke 'uithalers' aangehouden na vlucht met bunkerschip


(1 januari, 2020)

(Foto: archief / ter illustratie)


Afgelopen weekend is er op een zeeschip een partij van 170 kilo cocaine in beslag genomen door de Zeehavenpolitie en de Douane. Het zeeschip was van Colombia naar de Maasvlakte gevaren. De kapitein deed daar vervolgens een melding aan de Zeehavenpolitie toen hij onbekende personen aan boord van het schip zag lopen. De drugssmokkelaars waren vermoedelijk aan boord gekomen van het zeeschip door middel van een bunkerschip dat tegen het zeeschip lag afgemeerd. Waarschijnlijk hebben de drugssmokkelaars geprobeerd ongezien de cocaine over te brengen naar het bunkerschip. Na de melding van de kapitein voer het bunkerschip weg. De Zeehavenpolitie en de Doune konden het bunkerschip korte tijd later onderscheppen. Vier personen zijn vervolgens aan boord van het schip aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel. 8 maanden cel voor organiseren hondengevechten

(31 oktober, 2019)

(Foto: archief / ter illustratie)
Vier verdachten die honden gevechten organiseerde in Amersfoort zijn vandaag veroordeeld door de rechtbank van Amsterdam. Batikan Y werd veroordeeld tot acht maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk voor dierenmishandeling. Ook moet hij ruim 9600,- euro betalen aan de staat. Hij kon niet aantonen dat hij dit geld op legale wijze zou hebben verkregen. Stephanie B. werd na een eis van drie maanden veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. De uitspraak viel lager uit omdat de verdachte werd vrijgesproken van het fokken van de honden en/of betrokkenheid daar bij. Dogukan Y. kreeg een taakstraf van 220 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Ook hij moet een flink geld bedrag betalen aan de staat, ruim 12.300 euro.  De vierde verdachte, Cornelis van der W. werd door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en twee weken voorwaardelijk.

De zaak kwam aan het rollen nadat een politie agent een anonieme USB stick bezorgd kreeg met hier op beelden van de honden gevechten. De agent herkende daar op een verdachte. Korte tijd later komt er informatie bij de politie binnen met het adres waar de hondengevechten plaats zouden vinden. De politie gaat over tot observatie van de woning en ziet dat er regelmatig mensen met honden langs komen. Sommige komen een paar uur later weer naar buiten met de hond in hun armen. Als de politie vervolgens een inval in de woning doet treffen ze een zwaargewonde hond aan. Naast deze hond werd er nog een gewonde hond aangetroffen. Uiteindelijk worden bijna dertig pitbulls in beslag genomen. De bij Stephanie aangeroffen puppy's zijn afgemaakt omdat ze te aggresief waren. Wat er met de rest van de honden gebeurt is niet bekend.
Opnieuw drugssmokkel via marineschip defensie  

(30 oktober, 2019)
(Foto: archief / ter illustratie)

Defensie is ernstig in verlegenheid gebracht nu er afgelopen zaterdag opnieuw cocaïne bij hun is aangetroffen. Na een doorzoeking van de Koninklijke Marechaussee in Den Helder werd er elf kilo cocaine aangetroffen op het marineschip Zr. Ms. Johan de Witt. Het schip was eerder dezelfde week teruggekeerd van Curacao. Daar werd eerder al een 23 jarige militair uit Haarlem aangehouden. De militair had elf kilo, vermoedelijk cocaine, in zijn rugtas zitten. De man zit sindsdien in hechtenis. Door deze aanhouding is besloten het marineschip aan een grondige controle te onderwerpen hier bij werden onder andere de Douane ingezet en drugshonden. Hier na werd opnieuw elf kilo vermoedelijke cocaine aangetroffen.