Misdaad-Nieuws.nl
Dagelijks het laatste misdaad nieuws!

Zenuwachtige man gepakt met kilo´s speed en bundels contant geld 

(9 januari, 2020)

(Foto: Politie Landelijke Eenheid)
De politie heeft woensdagavond op de A16 bij Breda een 22-jarige man uit het Belgische Beloeil aangehouden voor het bezit van 4,3 kilo amfetamine (speed) en bijna 6.300 euro aan contant geld. De drugs en het geld waren verstopt op verschillende plaatsen in zijn auto. De man werd rond 21:00 uur staande gehouden op de A16 omdat hij de maximum snelheid ruimschoots overschreed. Tijdens de staande houding viel het de agenten op dat de man erg zenuwachtig was en dat het zweet van zijn voorhoofd liep. Bij een hier op volgende controle van het voertuig werd in de laadruimte van de Belg zijn bestelbus een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. Vervolgens werden in een zekeringskastje en in een jas nog twee bundels briefgeld aangetroffen. 

Na zijn aanhouding voor witwassen en een verdere controle van het voertuig werden in een subwoofer nog vier zakken speed pasta ontdekt. In totaal bleek het om 4,3 kilo te gaan. 

De auto, de drugs en het geld zijn in beslag genomen.


(Het nieuws loopt door onder de advertentie)Grote hoeveelheid drugs aangetroffen in Middelburg na een ruzie 

(8 januari, 2020)

(Foto: Politie Zeeland)
Afgelopen zondag 5 januari kreeg de politie een melding binnen over een ruzie tussen een man en een vrouw op de Vlasmarkt in Middelburg. Toen de politie ter plaatse kwam fouilleerde zij de man omdat hij zich niet kon legitimeren. Bij deze fouillering is drugs aangetroffen en werd de man aangehouden. Vervolgens heeft de politie een huiszoeking gedaan bij de 28-jarige man thuis, daar bij werden drugs en drugsgerelateerde zaken aangetroffen. Naast de man is ook een 28-jarige bewoonster aangehouden na de drugsvondst in de woning. 

In de woning aan de Segeersweg zouden duizenden pillen aangetroffen zijn. Daarnaast werden enkele kilo's MDMA-kristallen en apparatuur om harddrugs te maken in beslag genomen door de politie.

De recherche onderzoekt de zaak.


OM eist drie maanden cel tegen vrouwelijke cipier voor seks met gedetineerde in bibliotheek van de gevangenis

(8 januari, 2020)

(Foto: Geen)

Het Openbaar Ministerie heeft drie maanden cel geëist waarvan één maand voorwaardelijk tegen een 31-jarige vrouw uit Lekkerkerk. Zij was werkzaam als cipier in de gevangenis in Krimpen aan den Ijssel. Zij wordt ervan verdacht een intieme relatie te hebben gehad met een 30-jarige gedetineerde. Ze zou ook telefoons en drugs naar binnen gesmokkeld hebben voor de man. De zaak kwam aan het licht na een melding van een andere gedetineerde die de vrouwelijke cipier hasj naar binnen had zien smokkelen. De gedetineerde verklaarde ook dat de twee seks met elkaar hadden in de WC van de bibliotheek. 

De vrouwelijke cipier is aangeklaagd voor ambtelijke corruptie en kreeg een eis van drie maanden te horen waarvan één maand voorwaardelijk. Tegen de man werd twee maanden cel geëist wegens omkoping van de cipier.

Beide verdachten ontkennen de beschuldigingen. Intieme relatie's tussen cipiers en gedetineerden komen vaker voor.


Wietkwekerijen aangetroffen in vrachtauto's  (8 januari, 2020)

(Foto: archief / ter illustratie)
Naar aanleiding van een lopend onderzoek voerde de politie dinsdagochtend een doorzoeking uit in een bedrijfspand in De Lier in Zuid-Holland. Daar werden in twee geparkeerde vrachtauto's in werking zijnde wietkwekerijen aangetroffen met samen in totaal zo'n 180 planten. Ook vonden agenten wiettoppen en gruis bij de doorzoeking.  De brandweer heeft de zwaar gebarricadeerde deur opengeknipt alvorens de politie het pand kon betreden. De politie heeft een man aangehouden (en inmiddels weer in vrijheid gesteld) voor betrokkenheid bij de aangetroffen wietkwekerijen. Of de man nog wel verdachte is in het onderzoek is niet bekend.


1 jaar cel geëist tegen drugsdealende rapper  

(7 januari, 2020)

(Foto: archief / ter illustratie)
Het OM heeft een jaar celstraf geëist waarvan vier maanden voorwaardelijk tegen een 21-jarige man uit Bathem. De man kwam in beeld bij de politie door meldingen over drugshandel in Rijssen en Holten. Na de aanhouding van een klant en en onderzoek in haar telefoon begon de politie de 21-jarige man uit Bathem te observeren, af te tappen en ging uiteindelijk over tot een pseudo koop waar bij agenten drugs van hem kochten.  Dit resulteerde in de aanhouding van de 21-jarige man en nog drie verdachten. De politie beschouwde de 21-jarige man als één van de leiders van een criminele (jeugd)bende. Bij huiszoekingen werd een flinke hoeveelheid soft- en harddrugs aantroffen. Ook vond de politie een lijst met namen wie hem nog geld schuldig was. De man heeft bekend dat hij op zijn 18e is begonnen met drugs dealen. De 21-jarige man, die in Youtube video's rapt over ´snel geld´, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt ook nog vijf maanden voorwaardelijke jeugddetentie uit zitten uit 2019. De man werd eerder al veroordeeld voor straatroof en mishandeling.


Twee mannen aangehouden met 115.000 euro en Rolex na verkeerscontrole

 

(6 januari, 2020)

(Foto: archief / ter illustratie)

Twee mannen van 34 en 42 jaar oud uit Almere en Amersfoort zijn in de nacht van zondag op maandag op de A12 bij Wolfheze aangehouden voor witwassen. De eigenaar van de auto waar de mannen in reden bleek tijdens een automatische controle nog een boete van 633 euro open te hebben staan. De politie heeft vervolgens het voertuig ter controle langs de kant gezet. De eigenaar zat niet in de auto maar wel de twee mannen uit Almere en Amersfoort. Dat ze het grote geldbedrag bij zich hadden viel de agenten op omdat hun broekzakken er letterlijk bol van stonden. 

In totaal is er 115.000 euro aan geld in beslag genomen, een Rolex horloge en de auto waar de mannen in reden. De twee mannen zijn aangehouden omdat ze geen geloofwaardige verklaring konden afleggen over het bezit van het grote geldbedrag. Éen van de mannen is al eens eerder in aanraking gekomen met de politie op verdenking van witwassen. 


 Ontsnapte gevangene (38) uit België opgepakt in Nijmegen


 

 

 (3 januari, 2020)

(Foto: opsporingsfoto)


Vrijdagmiddag heeft de politie in Nijmegen een 38-jarige man aangehouden die twee weken geleden ontsnapt is uit een gevangenis in het Belgische Turnhout. Het gaat vermoedelijk om Abderrahim B, naar een andere ontsnapte Qualid S. (26) wordt nog steeds gezocht. In totaal zijn er vijf gevangenen ontsnapt op donderdag 19 december. 

Tijdens hun avondwandeling slaagde de gedetineerden er in om over een zes meter hoge muur te klimmen. Kort na de ontsnapping konden drie van hun alweer worden aangehouden. 

De 38-jarige man werd aangetroffen op de vliering van een woning nadat het FastNL (Fugitive Active Search Team) het pand betrad na informatie verkregen van Fast België. De man moet nog 1557 dagen zitten.

Naar de laatst ontsnapte gedetineerde word nog gezocht. 


 

Twee Utrechters aangehouden voor plaatsen explosief 


(2 januari, 2020)
(Foto: archief / ter illustratie)

De politie heeft donderdag een 50 jarige verdachte aangehouden voor het plaatsen van een explosief in een auto in Zeist. Woensdag werd al een 54-jarige man uit Utrecht aangehouden. Het explosief rookte en er kwamen vlammen van af maar het kwam niet tot ontploffing. De Explosieven Opruimings Dienst is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen. De mannen zitten vast en moeten vrijdag voorkomen bij de rechter-commissaris.Coke 'uithalers' aangehouden na vlucht met bunkerschip


(1 januari, 2020)

(Foto: archief / ter illustratie)


Afgelopen weekend is er op een zeeschip een partij van 170 kilo cocaine in beslag genomen door de Zeehavenpolitie en de Douane. Het zeeschip was van Colombia naar de Maasvlakte gevaren. De kapitein deed daar vervolgens een melding aan de Zeehavenpolitie toen hij onbekende personen aan boord van het schip zag lopen. De drugssmokkelaars waren vermoedelijk aan boord gekomen van het zeeschip door middel van een bunkerschip dat tegen het zeeschip lag afgemeerd. Waarschijnlijk hebben de drugssmokkelaars geprobeerd ongezien de cocaine over te brengen naar het bunkerschip. Na de melding van de kapitein voer het bunkerschip weg. De Zeehavenpolitie en de Doune konden het bunkerschip korte tijd later onderscheppen. Vier personen zijn vervolgens aan boord van het schip aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel. Man 52 doodgeschoten in Zwolle op oudejaarsavond


(1 januari, 2020)

(Foto: archief / ter illustratie) 

 
Een 52 jarige man uit Zwolle is op oudejaarsavond overleden na te zijn neergeschoten in de Buitengasthuisstraat. Volgens meerdere media zou het gaan om een vermeend leider van een drugsbende. De straat is korte tijd geëvacueerd en er liepen agenten rond met getrokken vuurwapens. Het is niet bekend of er iemand is opgepakt. De laatste tijd vinden er veel schietpartijen plaats in Zwolle. De burgermeester van Zwolle heeft geschokt gereageerd. 
Acht maanden cel voor organiseren hondengevechten 

(31 oktober, 2019)
(Foto: archief / ter illustratie)Vier verdachten die honden gevechten organiseerde in Amersfoort zijn vandaag veroordeeld door de rechtbank van Amsterdam. Batikan Y werd veroordeeld tot acht maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk voor dierenmishandeling. Ook moet hij ruim 9600,- euro betalen aan de staat. Hij kon niet aantonen dat hij dit geld op legale wijze zou hebben verkregen. Stephanie B. werd na een eis van drie maanden veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. De uitspraak viel lager uit omdat de verdachte werd vrijgesproken van het fokken van de honden en/of betrokkenheid daar bij. Dogukan Y. kreeg een taakstraf van 220 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Ook hij moet een flink geld bedrag betalen aan de staat, ruim 12.300 euro.  De vierde verdachte, Cornelis van der W. werd door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en twee weken voorwaardelijk.

De zaak kwam aan het rollen nadat een politie agent een anonieme USB stick bezorgd kreeg met hier op beelden van de honden gevechten. De agent herkende daar op een verdachte. Korte tijd later komt er informatie bij de politie binnen met het adres waar de hondengevechten plaats zouden vinden. De politie gaat over tot observatie van de woning en ziet dat er regelmatig mensen met honden langs komen. Sommige komen een paar uur later weer naar buiten met de hond in hun armen. Als de politie vervolgens een inval in de woning doet treffen ze een zwaargewonde hond aan. Naast deze hond werd er nog een gewonde hond aangetroffen. Uiteindelijk worden bijna dertig pitbulls in beslag genomen. De bij Stephanie aangeroffen puppy's zijn afgemaakt omdat ze te aggresief waren. Wat er met de rest van de honden gebeurt is niet bekend.
Opnieuw drugssmokkel via marineschip defensie 

(30 oktober, 2019)
(Foto: archief / ter illustratie)Defensie is ernstig in verlegenheid gebracht nu er afgelopen zaterdag opnieuw cocaïne bij hun is aangetroffen. Na een doorzoeking van de Koninklijke Marechaussee in Den Helder werd er elf kilo cocaine aangetroffen op het marineschip Zr. Ms. Johan de Witt. Het schip was eerder dezelfde week teruggekeerd van Curacao. Daar werd eerder al een 23 jarige militair uit Haarlem aangehouden. De militair had elf kilo, vermoedelijk cocaine, in zijn rugtas zitten. De man zit sindsdien in hechtenis. Door deze aanhouding is besloten het marineschip aan een grondige controle te onderwerpen hier bij werden onder andere de Douane ingezet en drugshonden. Hier na werd opnieuw elf kilo vermoedelijke cocaine aangetroffen.Verdachte aangehouden na aantreffen twee doden in bioscoop Groningen 

(30 oktober, 2019)

 (Foto: archief / ter illustratie)


De 33 jarige verdachte van het doden van twee personen in een Groningse bioscoop is aangehouden. Bij de arrestatie is de man in zijn benen geschoten. Hij is onder politie bewaking naar het ziekenhuis gebracht. De man werd neergeschoten door de politie aan het Hoendiep in Groningen omdat hij een mes bij zich had. Vervolgens kon hij overmeesterd en aangehouden worden. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest vandaag verlengd met twee weken. De man word verdacht van het ombrengen van een echtpaar uit Slochteren die in de bioscoop werkzaam waren. Het motief en of de verdachte en slachtoffers bekenden van elkaar waren is nog onduidelijk.


Twee doden in Groningse bioscoop aangetroffen 

(27 oktober, 2019)

 (Foto: archief / ter illustratie)

In de Groningse bioscoop Pathé aan de Gedempte Zuiderdiep zijn zaterdagochtend twee doden aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. De bioscoop is nog zeker het hele weekend gesloten voor sporenonderzoek door het Forensische team van de politie. Na het aantreffen van de lichamen zijn er enige tijd politie agenten op daken met getrokken wapen te zien geweest. De politie heeft gemeld dat dit was om het grote pand veilig te stellen.